Ons verhaal

NOLtravels vertegenwoordigt in elk aspect, de passie voor reizen

Nol Peters

De naam NOLtravels verwijst naar Nol Peters, overleden partner van Marlies Stoot, die NOLtravels in 2009 (2 jaar na het overlijden van Nol) oprichtte met het doel, de bijzondere reizen die zij samen in de loop der jaren maakten voort te laten gaan, vanuit dezelfde intentie en nieuwsgierigheid, alleen nu met een kleine groep reizigers die het unieke India zo persoonlijk mogelijk wilde leren kennen.

Nol Peters

Nol Peters met gids/chauffeur en vriend Satya

Reizen naar India

De allereerste reis van Nol en Marlies, naar Zuid-India was meteen aanleiding om alle volgende jaren tenminste een keer per jaar opnieuw naar India te reizen. En dan met name Zuid-India, wat veel minder hectisch is dan het Noorden.

Wat vooral indruk maakte, waren de mensen. Toegankelijk, nieuwsgierig, vrolijk, respectvol…

De ervaring bij een Palmbladerenbibliotheek in Bangalore, waar jouw unieke levensinformatie in het Sanskriet staat beschreven op gedroogde palmbladeren, is nog steeds een uniek onderdeel van de reis.

Palmleaf reader Nadi Gruha

Palmleaf reader Nadi Gruha

Ayurveda

India werd door de vele jaren heen een soort tweede thuis. Tijdens een van de reizen werd Nol, die destijds aan ongeneeslijke polyartritis leed, behandeld door een Ayurvedisch arts. Door deze eenmalige behandeling (een 4 uur durende massage met warme kruidenolie) verdween de pijn nagenoeg onmiddellijk en eenmaal thuis in Nederland, gaf bloedonderzoek in het ziekenhuis geen enkele reuma indicatie meer.

De interesse in Ayurveda was gewekt. Alle vindbare boeken werden gekocht en in India vonden we, na lang zoeken, een kleine kliniek waar de authentieke Ayurveda werd aangeboden.

Javea

Vanaf een van de eerste India reizen, was er een vriendschap ontstaan met Jack Sharma uit Nepal. Als jongen van ca 10 jaar was hij met andere jongens vanuit Nepal naar India gereisd om daar werk te vinden. Thuis in Nepal was immers grote armoede.

In 2003 organiseerden we de eerste rondreis Nepal en Jack, die inmiddels terug in Nepal was en daar in de bergen als sociaal werker voor zijn eigen stichting JAVEA actief was, begeleidde de reis als gids. Zeer betrokken, vrolijk en onmisbaar in een gecompliceerd land als Nepal.

NOLtravels besloot stichting Javea ook in Nederland op te richten, en het project in Nepal in het reisprogramma op te nemen en zoveel mogelijk te steunen.

Jack Sharma uit Nepal

NOLtravels anno 2017 organiseert verschillende type reizen

Zuid-India

  • Rondreis in kleine groep met Nederlandse begeleiding (ca 22 dagen)
  • Individuele rondreis of in kleine groep zonder begeleiding maar volledig georganiseerd.
  • AYURVEDA reis, waarbij de focus ligt op onthaasten in een plantagewoning (homestay)aan het strand, in combinatie met een Ayurveda behandel-arrangement in een klein kliniekje, aan de rivier in Kannur, Noord-Kerala.

Nepal

  • Rondreis in kleine groep met Nederlandse begeleiding (ca 22 dagen)
  • Individuele rondreis of in kleine groep zonder begeleiding maar volledig georganiseerd.
  • AYURVEDA reis, waarbij de focus ligt op yoga en ontgiften middels een Ayurveda behandel-arrangement net buiten Kathmandu.

Reizen met Noltravels verrijkt je leven met een onuitwisbare ervaring en bijzondere persoonlijke contacten.
Het zal je leven en wellicht je inzichten zeker veranderen.