Marlies Stoot

India en Nepal zijn twee landen die een groot deel van mijn leven uitmaken. Het zijn qua natuur en beleving, twee unieke en indrukwekkend mooie landen, maar toch het zijn voor mij vooral de mensen die me steeds opnieuw weer raken. En inspireren. Om nog bewuster te leven. Me druk te maken om dingen die er echt toe doen. Te genieten van alles wat is.

Reizen maakt je leven rijker…je verandert. En je bent blij met die verandering!

Ik reis al ruim 20 jaar naar Zuid-India en de laatste 12 jaar ook naar Nepal. In Nepal hebben we een project (JAVEA), waar we samen met onze medereizigers gedurende elke Nepal reis enkele dagen verblijven.

In India heb ik Ayurveda mogen ervaren, een menswaardig gezondheidssysteem, dat me inspireerde om in Nederland zelf een Ayurveda-centrum (Kaldenbroeck) in de natuur te starten.

NOLtravels is naar mijn levenspartner Nol Peters genoemd. Samen hebben we veel gereisd maar sinds 2007 reis ik alleen, en toch ook weer niet. Met NOLtravels is het reizen in kleine groepen elke keer weer, een unieke levenservaring.

GANESHA, de olifantsgod in het NOLtravels logo, staat voor een nieuw begin. Hij is de Hindhu God van gezondheid, geluk en van de reiziger…

Ik ben een reiziger.
Ik ben een gelukkig mens.

Bert Stoot

Reizen is mijn passie… Altijd geweest. Geef mij een kleine rugzak en ik ben onderweg… Ben ik niet onderweg, dan ligt een volgende reis alweer op stapel… en heb ik het vooruitzicht.

Na de Hogeschool voor Toerisme, heb ik altijd voor reisorganisaties gewerkt. Ik kan in mijn vrije tijd, uren en uren besteden aan het researchen van trips, uitstippelen van routes, en het vinden van ‘nieuwe’ bestemmingen of bezienswaardigheden. Dit is voor mij puur genieten.

Ik ben opgeleid tot reisbegeleider en geniet in het bijzonder van ons NOLtravels concept, waarbij persoonlijkheid en individualiteit, het reizen in kleine groep extra bijzonder maken. In landen als Nepal en Zuid-India voel ik me thuis.

Jack Sharma

Namaste.

My name is Jack and I live in Kathmandu, together with my family. I am social worker and chairman of JAVEA, in the hills of Thokarpa (district Sindhupalchok). This is one of the poorest areas in the Nepalese hills.

About 20 years back I met Marlies in India, where I worked as a cook and she was travelling around. Later both Marlies and Bert came to Nepal and we became good friends. Since my return to Nepal, where I started our social project Javea, (in 2000) Noltravels is supporting us.

During the NOLtravels trips in Nepal, I will be guiding the group, by travelling together with you… As part of the travel program. I will show you my family in the hills, how we live and manage.